St Godelieve

St. Godelieve

St Godelieve

Vanaf maandag 8 juni mag de eucharistie terug gevierd worden in de kerk.

Vanaf 11 juli is een mondkapje verplicht bij elk kerkbezoek.

In de kerk van Gistel is er elke weekdag (behalve op zaterdag) de eucharistieviering om 9.00 u.

Op zaterdagavond wordt de eucharistie gevierd in de kerk van Moere om 19.00 u.

Op zondag is er om 9.00 u. de eucharistieviering in de kerk van Snaaskerke en Zevekote en om 10.30 u. in de kerk van Gistel.

Er wordt van iedere deelnemer extra aandacht gevraagd voor het opvolgen van de algemene regels die gelden in deze crisistijd.

Mondkapje verplicht.

Onderhoud de afstandsregel van 1,5 m., ook binnen de kerkruimte. Neem plaats op de klaargezette stoelen en verzet deze niet.

Voor het ontsmetten van de handen wordt ontsmettingsmiddel voorzien.

De meditatie in de christelijke traditie gaat dit werkjaar niet meer door  wegens coronavirus.

Vanaf 14 maart gaan er geen eucharistievieringen meer door in de kerken van groot Gistel
en dit tot en met zeker 8 juni .

Dit op advies van de Belgische bisschoppen.

Eucharistievieringen via internet

VORMSEL en EERSTE COMMUNIE

Voor de vormselvieringen wordt het weekend van 19 en 20 september voorgesteld.
Daar de bisschop de pastoors delegeert zou dit betekenen:

-          Zaterdag 19 september om 14.00 u. vormsel in de kerk van Gistel (vormheer E. Duplacie)

-          Zaterdag 19 september om 16.30 u. vormsel in de kerk van Moere (vormheer E. Duplacie)
Voor Moere is het een half uurtje later wegens haalbaarheid.

-          Zondag 20 september om 9.00 u in de kerk van Snaaskerke (vormheer Alexander Rodenbach)

-          Zondag 20 september om 11.00 u in de kerk van Zevekote (vormheer Alexander Rodenbach)

Voor de vieringen van de eerste communie:

-          Snaaskerke: Volgend jaar met Onsheerhemelvaart (samen met de kinderen die volgend jaar hun eerste communie doen.)

-          Voor de scholen Gravenbos, Driespan en Klimop zondag 11 oktober.

Moere en Zevekote kunnen de uurregeling aanhouden die ze nu reeds hadden met voorganger Alexander Rodenbach

Gistel om 10.30 u. voorganger E. Duplacie.

www.kerk-in-gistel-eernegem.be